#offCanvasContent { opacity: 1 !important; visibility: visible !important; }
Latest Projects Stories
View All View All

UF Cancer Research Laboratory First Floor Renovation

A complete renovation of the 1st floor of the UF Basic Science Building to accommodate faculty offices, workspaces, and molecular biology lab.

City of Gainesville Community Reinvestment Area GTEC Building Office Renovation

The 2,000 sf GTEC Renovation provides updated offices and a collaborative workspace with improved technology and communication infrastructure.

Frankel Media Group New Offices

Scorpio is incredibly proud of the partnership that brought to life this stunning new office space for Frankel Media Group.

Topping Out for the Howard Bishop Hawks

On Thursday, February 4, 2021, Alachua County Public Schools celebrated the topping-out for the redesign and redevelopment of Howard Bishop Middle School. This ceremony is held to mark the point when construction on a new building reaches its highest point. The event took place on the project site with a…

Scorpio Awarded Large Business of the Year

  Scorpio is proud to have been selected as the recipient of the Greater Gainesville Chamber of Commerce Large Business of the Year Award. Scorpio was joined by two additional finalists in this very competitive category, Comfort Temp and Gainesville Health and Fitness. The Large Business category is for local…

UF Institute on Aging Medical Science Building Renovation

  • Project Owner: University of Florida
  • Location: Gainesville FL
  • Completion Date: August 2017
  • Project Size: 3,132 s/f
  • Partners: Walker Architects

The UF Institute on Aging project involved a 3,100 s/f renovation to an existing laboratory space on the 2nd-floor at the Stetson Medical Sciences Building on UF Campus. The renovation included construction of three new offices, a conference room, a microscope room with blackout shading to be used during research, an equipment room with sufficient power to support a -80° deep freezer, two new fume hoods with air/med-gas/vacuum services, a new kitchen/break area and an approximately 1000+ SF open laboratory space with new lab casework along with replacing nearly 125 linear feet-worth of exterior storefront windows.

MEP-FP coordination was more complex than usual as the concrete deck above and below the space constricted the available routes for MEP-FP installation. In addition, the project took place in an occupied medical research facility that required careful coordination to schedule work around the normal operations of the surrounding departments and maintain cleanliness of the corridor outside of the renovation area.