#offCanvasContent { opacity: 1 !important; visibility: visible !important; }
Latest Projects Stories
View All View All

Radiant Credit Union New Store & Branch Renovations

Scorpio assists SunState Federal Credit Union as they rebrand to Radiant Credit Union following a conversion from a federal to state charter.

Gainesville Airport Hangar Improvements and Rehabilitation

Improvement and preservation of up to 9 steel hangar buildings as well as replacing a portable office building with a new 1,500 s.f. unit.

UF Southwest Campus Transportation Improvement

The Campus Transportation Improvement Project proposes multiple roadway and utility improvements in the SW area of the UF campus.

Hiring Senior Estimator

Build People Scorpio is seeking an experienced Senior Estimator, chief or senior level, with an entrepreneurial work ethic motivated by results-based compensation and bonuses (reflective of experience level) positioned in Orlando, Tampa, and Jacksonville markets. This position demands accountability for producing detailed, accurate estimates and offers opportunities for leadership in…

Topping Out for the Howard Bishop Hawks

On Thursday, February 4, 2021, Alachua County Public Schools celebrated the topping-out for the redesign and redevelopment of Howard Bishop Middle School. This ceremony is held to mark the point when construction on a new building reaches its highest point. The event took place on the project site with a…

Scorpio Headquarters

  • Project Owner: Scorpio
  • Location: Gainesville FL
  • Completion Date: May 2018
  • Project Size: 10,000 s/f
  • Partners: Walker Architects

Our Home Away From Home

This 10,000 square foot office building underwent a complete interior demolition and subsequent renovation to create an innovative workspace for Scorpio’s headquarters. Extensive exterior upgrades were completed to give this highly visible and iconic building a complete facelift.

Originally built in 1977, the post-modern architecture had been modified multiple times creating a number of dark, secluded offices and hallways. Now it boasts 16 transparent glass offices constructed along the perimeter of the building with a large collaborative “bull-pen” in the center. Storefront glass was installed allowing an abundance of natural light. Flooring was removed, and the concrete repaired, polished and sealed throughout, while work areas and offices feature carpet tiles.

Creating a convertible and multi-use space, two roll-up doors and a foldable glass wall were installed for 2000 square feet of meeting and gathering space. The large kitchen was designed as a communal break room and event space, featuring multiple seating areas. A fenced patio area adds an additional gathering space for team members and guests to enjoy.

The building is equipped with a key-card entry system, energy-wise appliances and light fixtures, and state of the art ergonomically designed furniture. Low-maintenance landscaping and the installation of corrugated metal panels to the outside of the building provide an industrial-style upgrade to the exterior.