#offCanvasContent { opacity: 1 !important; visibility: visible !important; }
Latest Projects Stories
View All View All

UF Cancer Research Laboratory First Floor Renovation

A complete renovation of the 1st floor of the UF Basic Science Building to accommodate faculty offices, workspaces, and molecular biology lab.

City of Gainesville Community Reinvestment Area GTEC Building Office Renovation

The 2,000 sf GTEC Renovation provides updated offices and a collaborative workspace with improved technology and communication infrastructure.

Frankel Media Group New Offices

Scorpio is incredibly proud of the partnership that brought to life this stunning new office space for Frankel Media Group.

Topping Out for the Howard Bishop Hawks

On Thursday, February 4, 2021, Alachua County Public Schools celebrated the topping-out for the redesign and redevelopment of Howard Bishop Middle School. This ceremony is held to mark the point when construction on a new building reaches its highest point. The event took place on the project site with a…

Scorpio Awarded Large Business of the Year

  Scorpio is proud to have been selected as the recipient of the Greater Gainesville Chamber of Commerce Large Business of the Year Award. Scorpio was joined by two additional finalists in this very competitive category, Comfort Temp and Gainesville Health and Fitness. The Large Business category is for local…

UF Cancer Research Teaching Lab Basic Science Building Renovation

  • Project Owner: University of Florida
  • Location: Gainesville FL
  • Completion Date: July 2016
  • Project Size: 12,300
  • Partners: Walker Architects

Life Saving Work

This extensive renovation took place in an occupied building that remained operational to continued basic research in a lab environment, adjacent to similar spaces within this multi-story building. Originally built in 1977, the existing teaching laboratory was renovated to become a state of the art cancer research wet laboratory with 100% one pass air, administrative support space, tissue culture rooms, air, vacuum and gas services through a manifold system, a cold room, a dark room, autoclaves and fume hoods.

The space was demolished down to its basic structure and renovated with new finishes, plumbing, fire protection, mechanical, electrical, telecommunications, and modular casework for future flexibility. This 12,264 square foot renovation, includes a complete HVAC replacement, complete laboratory renovation with new casework and support spaces, an addition of office and administrative spaces, and renovation of accessory spaces. The new lab layout is extremely flexible, open, and inviting. The plan is layered to allow varied collaborative and private spaces, while maximizing lab bench and equipment space.